Citrusmarinerad persika

Citrusmarinerad persika
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Citrusmarinerad persika

7 ingredienser

10 m

Citrusmarinerad persika med hallon och granité på iste blir en perfekt rätt att servera efter grillmiddagen.

Ingredienser

portioner
  • te
  • honung
  • 1 citron
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 4 persikor
  • 1 förp hallon

Gör så här

  1. Koka valfritt te och smaksätt med honung efter egen smak.
  2. Frys sedan i minst 6 timmar innan servering.
  3. Koka upp skalet från citron med vatten och socker.
  4. Skär persikorna i bitar och marinera dem tillsammans med hallon i citruslagen.
  5. Riv granité med en gaffel och toppa de marinerade fruktbitarna och bären.
  6. Toppa med valfri blomma eller mynta, servera och njut i solen.