Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Lägg äggvitorna i en stor skål och tillsätt hälften av sockret. Vispa med en elvisp tills de
bildar styva toppar.
Lägg äggulorna i en stor skål och tillsätt återstående socker. Vispa i cirka 3 minuter eller tills
det är tjockt. Tillsätt mascarpone och vispa tills det blandats. Rör in citronzest.
Använd en spatel eller metallsked och vänd försiktigt ner äggvitorna i
mascarponeblandningen.
Häll upp 1 dl kallt vatten i en skål (ej metall) och rör ner citronsaft och limoncello.
Ta fram 4 dessertglas, cirka 8 cm i diameter och 8 cm höga. Skeda två matskedar av
mascarponeblandningen i varje glas och sprid ut så att det täcker botten.
Doppa ett kex i citronvattnet i högst två sekunder. Dela kexen på hälften tvärs över och lägg
båda halvorna (med sockersidan uppåt) ovanpå mascarponen. Upprepa i de återstående glasen.
Fortsätt varva tills glasen är fulla. Täck med plastfilm och kyl i cirka 5 timmar eller tills de
stelnat.
Riv över lite citronskal, pudra lätt lite kakao över och garnera med färska myntablad precis innan servering.