Citronparfait
Citronparfait
7 ingredienser
30 m + tid i frys
En krämig parfait med citron kommer gör sig fint som efterrätt vilken dag som helst!
Ingredienser
- 2 dl vegansk vispgrädde
- 2 citroner, zest
- 0,5 citron, juice från
- 0,5 tsk vaniljpulver (eller 1 msk vaniljsocker)
- 0,75 dl kikärtsspad
- vinsyra (en liten nypa)
- 1 dl strösocker
Gör så här
- Vispa den veganska vispgrädden hård och fluffig tillsammans med citronzest, citronjuice och vaniljpulver.
- I en annan skål vispar du kikärtsspad och vinsyra med en elvisp tills du får ett skum med mjuka toppar. Blanda ner sockret 1 msk i taget under vispning tills du får en fast och hård marängsmet. Skålen ska gå att vända upp och ner utan att smeten ramlar ur.
- Vänd försiktigt ner grädden i marängsmeten med en slickepott så allt blandas jämt.
- Häll upp smeten i en form och ställ i frysen i minst 4 timmar.
- Ta ut parfaiten 10–15 minuter innan servering, annars kan den vara lite för fryst för att vara god.