Citronmarängpajer med lakrits

12 röster
1 h 30 m
18 stycken
Citronmarängpajer med lakrits
Foto: Tv4

Små pajer med en söt syrlig fyllning av citron och kondenserad mjölk. Toppade med lakritsmaränger blir de här små pajerna oemotståndligt goda!

Visa mer
1 h 30 m
18 stycken

Du behöver

Botten

  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2 dl maizena
  • 0,5 dl majsmjöl
  • 0,75 dl mörkt muscovadosocker
  • 2 krossade turkisk peppar
  • 100 g smör

Fyllning

  • 5 äggulor
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 2 citroner, saft (1dl) och zest

Maränger

  • 5 äggvitor
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 tsk vinäger
  • 2,5 dl strösocker
  • 12 turkisk peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Botten
    Blanda samtliga ingredienser till en deg.
  2. Dela degen i ca 18 lika stora bitar. Rulla varje bit till en boll.
  3. Lägg bollen i en liten folieform eller likande och tryck ut den mot kanterna.
  4. Förgrädda i 175 grader i 5 minuter.
  5. Fyllning
    Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme).
  6. Vispa samman äggulor och sötad kondenserad mjölk för hand, inte med elvisp.
  7. Tillsätt citronzest och citronsaft och rör till en jämn smet.
  8. Häll upp fyllningen i pajskalen och grädda pajerna i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt pajen svalna och ställ kylskåpet, de ska serveras kalla.
  9. Maränger
    Sätt ugnen på 140 grader varmluft.
  10. Vispa äggvitor med muscovadosocker och all vinäger. Vispa på medelhastighet tills det börjar bli fast.
  11. Tillsätt resten av sockret och vispa på högre hastighet till en fast glansig maräng.
  12. Krossa under tiden turkisk peppar i en mortel och vänd ner den i marängen med en slickepott.
  13. Spritsa eller klicka ut till små maränger och grädda i 30 minuter. Stäng av ugnen och låt dem torka i ytterligare en timme i eftervärmen.
  14. Toppa pajerna med maränger vid servering.
7 april 2019

Laddar fler recept...