Citronkladdkaka med vit chokladfrosting
Citronkladdkaka med vit chokladfrosting
11 ingredienser
40 min + 4 h i kylen
Sötsyrlig kladdkaka med härligt seg konsistens toppad med en krämig cream cheese-frosting med vit choklad. Superlätt att baka och jättegod att äta.
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
Citronkladdkaka
- 150 g smör
- 3 citron (skal och 0,5 dl saft)
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
Vit chokladfrosting
- 100 g vit bakchoklad
- 300 g färskost
- 1 dl vispgrädde
Garnering
- färska blåbär
- färsk mynta
Gör så här
Citronkladdkaka
- Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
- Smält smöret. Häll över i en bunke.
- Skölj citronerna noga och riv ner skal och pressa ner saften i bunken.
- Ha i resten av ingredienserna och blanda försiktigt tills alla ingredienser gått ihop.
- Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
- Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Ta ut, låt svalna och ställ i kylen tills den stelnat helt och hållet, minst 4 timmar, innan du dekorerar och serverar.
Vit chokladfrosting
- Grovhacka den vita chokladen. Smält den över ett vattenbad i en värmetålig skål eller i omgångar i mikrovågsugn. Låt svalna.
- Vispa cream cheese och vispgrädde krämigt i en bunke med elvisp.Tillsätt den vita chokladen under fortsatt vispning.
- Spritsa eller bred frostingen på kladdkakan. Garnera med färska blåbär och mynta. Servera och njut!