Citronkladdkaka med vit chokladfrosting

Citronkladdkaka med vit chokladfrosting
Foto: TV4
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Citronkladdkaka med vit chokladfrosting

134

10 steg att laga

11 ingredienser

40 min + 4 h i kylen

Sötsyrlig kladdkaka med härligt seg konsistens toppad med en krämig cream cheese-frosting med vit choklad. Superlätt att baka och jättegod att äta.

Ingredienser

portioner10 portioner

Citronkladdkaka

  • 150 g smör
  • 3 citron (skal och 0,5 dl saft)
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg

Vit chokladfrosting

  • 100 g vit choklad
  • 300 g färskost
  • 1 dl vispgrädde

Garnering

  • färska blåbär
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Citronkladdkaka
    Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Smält smöret. Häll över i en bunke.
  3. Skölj citronerna noga och riv ner skal och pressa ner saften i bunken.
  4. Ha i resten av ingredienserna och blanda försiktigt tills alla ingredienser gått ihop.
  5. Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
  6. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Ta ut, låt svalna och ställ i kylen tills den stelnat helt och hållet, minst 4 timmar, innan du dekorerar och serverar.
  8. Vit chokladfrosting
    Grovhacka den vita chokladen. Smält den över ett vattenbad i en värmetålig skål eller i omgångar i mikrovågsugn. Låt svalna.
  9. Vispa cream cheese och vispgrädde krämigt i en bunke med elvisp.Tillsätt den vita chokladen under fortsatt vispning.
  10. Spritsa eller bred frostingen på kladdkakan. Garnera med färska blåbär och mynta. Servera och njut!
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer