Citronglass med vit choklad och hallonkompott

Citronglass med vit choklad och hallonkompott
Foto: TV4
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Citronglass med vit choklad och hallonkompott

8 ingredienser

30 m + tid i frys

En fräsch glass med citron, som du gör enkelt utan glassmaskin, passar perfekt vilken dag som helst i veckan.

Ingredienser

portioner

Glass med kondenserad mjölk

  • 150 g vit bakchoklad
  • 1 citron, rivet citronskal och citronsaft
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk sötad

Servering

  • 0,5 citron, rivet skal och citronsaft
  • 225 g hallon
  • 2 tsk florsocker

Gör så här

Glass med kondenserad mjölk

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka vit choklad och rosta på en plåt med bakplåtspapper i cirka 3–5 minuter tills chokladen får en gyllene färg.
  3. Riv citronskal.
  4. Smula chokladen och blanda med citronskal och flingsalt.
  5. Vispa grädden löst och ställ kallt i kylskåp.
  6. Pressa citronsaft och blanda med kondenserad mjölk.
  7. Vänd i den kondenserade mjölken i grädden och vispa till krämig en konsistens så du kan forma ”vågor”.
  8. Häll upp hälften av glassmeten i en brödform. Strö över hälften av den vita chokladen och varva ytterligare en gång med glassmet och riven vit choklad. Frys in.

Servering

  1. Riv citronskal och pressa citronsaft.
  2. Blanda hallon, citronskal, citronsaft och florsocker.
  3. Ta fram glassen cirka 15 minuter innan servering. Skär eller skopa upp glassen och servera med hallonen.