Citronbakade morötter med chèvreost och honung

Citronbakade morötter med chèvreost och honung
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Citronbakade morötter med chèvreost och honung

7

7 steg att laga

7 ingredienser

30 m

”Vi är nästan självförsörjande i Sverige på morötter. Denna rotsak passar att äta rå, kokt, i soppa, sås, gryta, gratäng, sallad och även i bakverk. Kanske den mest mångsidiga grönsaken som finns. Och en vi tar helt för givet. Här hyllar jag den tillsammans med chèvreost och honung som ett välsmakande tillbehör!” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 50 g smör
  • 500 g morot
  • 1 citron
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl pinjenötter
  • 100 g chèvreost
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en form med smöret.
  3. Skala morötterna och dela i stavar.
  4. Lägg morötterna i formen med smör. Riv över citronzest och salta.
  5. Baka i ugnen i 25 minuter.
  6. Tillsätt nötter och smula över ost och baka 5 minuter till.
  7. Avsluta med att ringla över honung och pressa över citronsaft.
TIPS!
läs mer
heleena  lyth - kexchoklad

7 snabbfixade snacks

Gott & enkelt!

Läs mer