Citron- och zucchinipasta
Citron- och zucchinipasta
10 ingredienser
20 m
"Har du tagit dig igenom härliga måndagen? Grattis, mysig dag visst? Jag ska absolut inte göra det svårt för dig nu. Men enkelt behöver inte betyda att det är trist. Gräddig och syrlig pasta (som görs i ett knyck) osar lyx och flåd. Låt alltid grädden koka ner en bit för krämigare, mer fyllig sås. Korka upp ett vin du gillar, det behöver inte vara perfekt till maten." /Frida Lund
Ingredienser
- 400 g pasta (gärna tagliatelle)
- 1 zucchini (liten)
- 5 klyftor vitlök
- 1 schalottenlök
- smör (till stekning)
- 0,5 dl vitt vin (eller 1 msk vitvinsvinäger)
- 3 dl grädde
- 1 citron, zest och saft
- 1 dl pastavatten
- parmesanost
- nymalen svartpeppar
Gör så här
- Sätt på pastavatten, salta rikligt och koka pastan.
- Riv zucchini och vitlök samt hacka schalottenlöken fint. Stek mjukt i smör tills det doftar vitlök.
- Häll över vin, grädde, citronsaft samt zest och koka ner tills det tjocknat.
- Tillsätt den färdigkokta pastan tillsammans med 1 dl pastavatten och rör tills såsen blivit silkig.
- Riv över parmesan, peppra och servera.