Saftig citronkaka med vallmofrön bakad i långpanna toppad med en färskostkräm med ännu mer citron i smakar som ett fluffigt moln där sötma möter syrlighet i perfekt harmoni.
Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme). Täck en långpanna med bakplåtspapper (30x40 cm).
Blanda ihop vispgrädde och citronsaft i en skål. Låt stå i rumstemperatur i minst 10 minuter tills den tjocknar.
I en bunke rör du ihop vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker.
I en annan bunke vispar du ihop smör och strösocker riktigt krämigt med hjälp av en elvisp.
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa mellan varje ägg.
Ha ner citronsaft och rivet skal från en citron och vispa till en jämn smet.
Tillsätt de torra ingredienserna samt den tjocka grädden och vänd ihop till en tjock och krämig smet.
Ha sedan i vallmofröna och vänd ihop alltsammans till en jämn smet med hjälp av en slickepott tills vallmofröna fördelat sig jämnt i smeten.
Häll upp smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr ur kakan.
Låt kakan svalna i formen helt och hållet innan du brer på frosting.
Frosting
Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Låt svalna.
Vispa ihop färskost, florsocker, vaniljsocker och citronskal till en jämn och lös smet med hjälp av en elvisp i en bunke.
Tillsätt det smälta smöret, lite i taget, samtidigt som du fortsätter vispa med elvispen hela tiden. Sakta men säkert kommer du att märka att frostingen blir tjockare.
Bred ut frostingen på kakan. Garnera med vallmofrön och finrivet citronskal.