Citron-och honungskyckling med aioli och klyftpotatis
Citron-och honungskyckling med aioli och klyftpotatis
16 ingredienser
45 min
En vansinnigt god rätt med saftig kyckling som är lätt att laga och bjuder på massor av smak. Passar lika bra en vardagskväll som till helgen.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
Citron-och honungskyckling
- 800 g kycklinglårfilé, med skinn
- 1 citron, rivet skal och pressad saft (liten)
- 1 msk flytande honung
- 3 klyftor vitlök
Aioli
- 1,5 dl majonnäs
- 1 klyfta vitlök
Klyftpotatis
- 900 g fast potatis (gärna amandine)
Sallad
- 2 gemsallad, i munsstora bitar
- 0,5 gurka, i munsstora bitar
- 12 babyplommontomater, halverade
- 0,5 rödlök, tunt skivad
- 2 msk olivolja
- 1 msk vit balsamvinäger
- olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
Klyftpotatis
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg potatisen i en ugnsform. Ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta i ugnen 20-30 minuter.
Aioli
- Riv ner vitlöken i majonnäsen och blanda. Ställ åt sidan.
Citron-och honungskyckling
- Stek kyckling med skinnsidan ner först i lite olivolja. Lägg även hela tilltryckta vitlöksklyftor i pannan. När skinnet är gyllene och krispigt, vänd och stek på andra sidan. Salta och peppra.
- Riv i citronskal, pressa i saft och lägg honung i pannan. Ös kycklingen med den goda citronsaften.
- Lägg uppskuren sallad, gurka och tomater i en skål. Ringla över olivolja och vit balsamvinäger, salta och peppra.
- Servera kycklingen med klyftpotatis, sallad och aioli.