Citron-och honungskyckling med aioli och klyftpotatis

POPULÄRT
koket.se
Citron-och honungskyckling med aioli och klyftpotatis
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Citron-och honungskyckling med aioli och klyftpotatis

16 ingredienser

45 min

En vansinnigt god rätt med saftig kyckling som är lätt att laga och bjuder på massor av smak. Passar lika bra en vardagskväll som till helgen.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Citron-och honungskyckling

  • 800 g kycklinglårfilé, med skinn
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft (liten)
  • 1 msk flytande honung
  • 3 klyftor vitlök

Aioli

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök

Klyftpotatis

  • 900 g fast potatis (gärna amandine)

Sallad

  • 2 gemsallad, i munsstora bitar
  • 0,5 gurka, i munsstora bitar
  • 12 babyplommontomater, halverade
  • 0,5 rödlök, tunt skivad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Klyftpotatis

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg potatisen i en ugnsform. Ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta i ugnen 20-30 minuter.

Aioli

  1. Riv ner vitlöken i majonnäsen och blanda. Ställ åt sidan.

Citron-och honungskyckling

  1. Stek kyckling med skinnsidan ner först i lite olivolja. Lägg även hela tilltryckta vitlöksklyftor i pannan. När skinnet är gyllene och krispigt, vänd och stek på andra sidan. Salta och peppra.
  2. Riv i citronskal, pressa i saft och lägg honung i pannan. Ös kycklingen med den goda citronsaften.
  3. Lägg uppskuren sallad, gurka och tomater i en skål. Ringla över olivolja och vit balsamvinäger, salta och peppra.
  4. Servera kycklingen med klyftpotatis, sallad och aioli.