Ciderkokt pulled pork tacos

Jennie Walldén KM

Ciderkokt pulled pork tacos

24 ingredienser

25 m + 3 h

Låt fläskkarrén långkoka i cider och servera sedan i tortillabröd med coleslaw, chili och rostad lök!

Tips! Det blir en stor mängd pulled pork av det här receptet. Använd köttet som blir över till smaskiga picknick mackor!

Dryck: Cider, Cidre Ponpon, art nr. 11723 eller Alkoholfri cider, La Ribaude Jus de Pommes, art nr. 1990

Ingredienser

portioner

Pulled pork

  • 800 g hel fläskkarré
  • 1 gul lök
  • 5 klyftor vitlök
  • 1 msk ingefära, riven
  • 5 dl äppelcider
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 0,5 dl ljust muscovadosocker
  • salt
  • peppar

coleslaw

  • 0,5 sommarkålshuvud
  • 1 morot (liten)
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 rödlök
  • 1 krispigt äpple
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 msk grovkornig dijonsenap
  • 2 tsk honung, flytande
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering

  • 4-8 tortillabröd
  • 1 röd chilifrukt, tunt skivad
  • 1 dl rostad lök

Gör så här

Pulled pork

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg fläskkarrén i en trång gryta. Skär löken i skivor, hacka vitlöken, och lägg ner i grytan.
  3. Blanda riven ingefära, cider, vinäger, paprikapulver, muscavadosocker och smaka av med lite salt och peppar. Häll ciderblandningen i grytan och ställ in i ugnen i minst 3 timmar, gärna mer om du har tid. Slå vätskan över köttet då och då. Ta ut ur ugnen och dra köttet i trådar.

Coleslaw

  1. Strimla kålen fint, riv morot och vitlök, skiva rödlök tunt och hacka äpple. Blanda med crème fraiche, majonnäs, dijonsenap, honung och smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Servera köttet och coleslaw i tortilliabröd med lite färsk chili och rostad lök.