Grönpeppargryta med tortilla

Foto: TV4
Grönpeppargryta med tortilla
21 ingredienser
En grönpeppargryta som serveras med "Christines tortilla" i små portionsformar.
Dryckestips
Sirocco Cabernet Sauvignon Syrah 2007, 2662, 79 kr.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Gryta
- 1 kg grytbitar av nöt (eller älg)
- 2-3 msk smör
- ca 1 msk grönpeppar (grovkrossad)
- 1 gul lök, finhackad
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- 1 dl kryddstark korv, finstrimlad (typ kabanoss)
- 2 msk vetemjöl
- 2,5 dl sött madeiravin
- 4 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 msk kinesisk soja
- 3 dl crème fraîche
- 2 dl syltlök el inlagd gurka, i mindre bitar
Tortilla
- små fina potatisar
- 1 salladslök
- 2 vitlökar
- 50 g getost
- 3 g ägg
- 1 dl grädde
- 1 dl standardmjölk 3 %
- 1 msk smör
Gör så här
Gryta
- Bryn grytbitarna väl runt om i en järngryta på spisen.
- Låt pepparn, löken, vitlöken och korven steka med lite på slutet.
- Pudra över vetemjöl och blanda väl.
- Späd med vinet och vattnet samt smula sönder buljongtärningen.
- Tillsätt sojan och lår grytan puttra sakta under lock 1-1.5 timme eller tills köttet känns mört.
- Tillsätt och låt crème fraichen koka med den sista halvtimmen.
- Smaka av med salt.
Vid servering
- Tillsätt syltlöken eller gurkan.
Tortilla
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra cocqotter, små portionsformar.
- Blanda finskivad potatis med skivad lök och vitlök.
- Blanda lätt vispade ägg med gräddmjölken.
- Smula ner getosten.
- Fyll formarna med äggblandningen och grädda ca 40 minuter.