Marängtårta med hallon

Spela video Marängtårta med hallon
Foto: Tv4

Du behöver

  • 4 äggvitor
  • 2,75 dl strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk citronsaft (eller några droppar ättika)
  • 2,5 pkt (à 125 g) färska hallon
  • 6 dl grädde
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa upp äggvitor och ättika i en metallskål till ett mjukt skum.
  3. Blanda strösocker och majsstärkelse och tillsätt lite i taget, medan du konstant vispar till hårda toppar, ca 10 minuter. Sockret ska lösas upp så mycket som möjligt.
  4. Vänd ner ett halvt paket färska hallon i marängen.
  5. Bred ut 4 st bottnar à 20 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda i 60 minuter och stäng sedan av ugnen och låt marängen baka klart på eftervärme. När ugnen är helt kall är marängen klar. Den ska vara krispig på ytan och lite seg i mitten.
  7. Vid servering, vispa upp grädden till mediumfasta toppar. Mosa 1 ½ paket hallon lätt med en gaffel. Söta
    eventuelllt med lite florsocker om det behövs. Blanda i hallonen.
  8. Bred ut lite hallongrädden och lägg på en botten. Upprepa med resterande bottnar. Toppa kakan med grädden, och dekorera med hallon och pudrat florsocker.
Kommentera receptet

Fler goda recept