Valfläsk

Valfläsk
Foto: TV4
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Valfläsk

Av: Christian Hellberg, Karl Ljung

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

Ett fläsk som tillagas över natten och som sedan toppas med nudlar och en röra på mango och tomat.

Ingredienser

  • 0,5 kg sidfläsk
  • 0,5 dl koriander
  • 0,5 tsk hel nejlika
  • 0,5 msk malen ingefära
  • salt
  • 1 förp sobanudlar
  • 1 mango
  • 2 bifftomater
  • 1 tsk sesamfrön
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 knippe koriander
  • sriracha

Gör så här

Fläsk

  1. Blanda kryddorna.
  2. Gnid in fläsket med kryddmixen och salt.
  3. Bryn fläsket.
  4. Baka i ugn på 80 grader över natten, ca tio timmar.
  5. Låt fläsket svalna.
  6. Skiva tunt och stek på hör värme innan servering.

Nudlar

  1. Koka nudlar.
  2. Skär mango och tomat i tärningar.
  3. Blanda sesamolja, sesamfrö och schirassås.
  4. Vänd runt nudlarna i oljeblandningen och servera till fläsket.
  5. Toppa med mango och tomat.