Havsöring med tandoori och mynta
Havsöring med tandoori och mynta
20 ingredienser
Havsöring med smak av tandoori serveras med en mangosalsa och myntayoghurt.
Ingredienser
Havsöring
- 4 havsöring (á 120 g)
- salt
- 2 msk tandoorikrydda
Salsa
- 2 mango, mogna
- 0,5 röd chilifrukt
- 0,5 dl mango chutney
- 2 msk champagnevinäger
- 2 msk vatten
- 0,5 limefrukt, skalet
- 1 msk farinsocker
Sallad
- 2 plommontomater, skalade
- 2 salladslökar
- 0,5 knippe gräslök
- 4 blad eklövsallad
- 1 ask shisokrasse (eller vanlig krasse)
- 2 dl matyoghurt
- 2 kvistar färska myntablad
- olivolja (efter smak)
- salt (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
Gör så här
Fisk
- Salta fisken cirka en timme innan den skall stekas. Låt den stå framme i rumstemperatur.
- Sätt ugnen på 80 grader.
- Torka fisken torr med papper.
- Gnid in tandoorikrydda och stek på hög värme.
- Låt fisken gå klart i ugn tills den är 40 grader i mitten.
- Låt svalna.
- Plocka den tandooribakade öringen i bitar.
Salsa
- Skala och skär mangon i små fina tärningar.
- Mixa alla rester av mangon med vatten, vinäger och mango chutney till en slät kräm.
- Smaka av med lime och socker.
- Finhacka chilin, blanda i mangotärningar och chili i mangokrämen.
Sallad
- Kärna ur tomaterna och skär dem i fina tärningar.
- Skär salladslök i tunna ringar.
- Skär gräslöken fint.
- Blanda samman med olivolja och smak av med salt och peppar.
- Klipp krassen och riv sallad och lägg i kallt vatten.
- Strimla myntan fint.
- Blanda samman mynta och yoghurt.
- Servera salladen med tomatröra och myntayoghurt.