Ångad regnbågsforell med picklade skogschampinjoner

Ångad regnbågsforell med picklade skogschampinjoner
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Ångad regnbågsforell med picklade skogschampinjoner

8 ingredienser

40 min

Regnbågsforell med svamp och grapefrukt - fisk när den är som godast.

Ingredienser

portioner
  • 250 g skogschampinjoner
  • 1 regnbågsforell
  • 0,5 grapefrukt
  • ris

Pickellag

  • 1 del vinäger
  • 2 delar socker
  • 3 delar vatten
  • 4 kvistar timjan

Gör så här

  1. Ställ in fisken i ångsugnen 80 grader ca 4 minuter.
  2. Koka riset.
  3. Koka upp lagen tillsammans med timjankvistarna, lyft av och slå i champinjonerna.
  4. Filéa grapefrukten och blanda i grapefrukten i pickellagen tillsammans med champinjonerna.
  5. Ställ av de färdiga picklesen.
  6. Ta bort skinnet på den färdiga fisken, lägg upp tallrik och servera med ris och picklade skogschampinjoner.