Tonfisk med mangosalsa
Tonfisk med mangosalsa
6 ingredienser
Halstrad tonfisk som serveras med en kall mangosalsa.
CALLE SCHULMAN
Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Gåslever. Pinjenötter. Ostar – typ gruyere och manchego och sånt.
− Tonfisk,ärsk
ca 40:-
− Ris
ca 5:-
− Räkor
ca 25.-
− Citronmeliss / citron
ca 10:-
− Mango
ca 10:-
− Manchego
ca 40:-
TOTALT: 130:-
Ingredienser
- 2 bitar tonfisk (à 150 g)
- 1 dl snabbris
- 0,5 mango
- 1 limefrukt, rivet skal och saft från
- 0,5 rödlök, finskuren
- 1 knippe färsk basilika
Gör så här
- Koka ris och ånga av.
- Svetta rödlök ris och basilika i stekpanna.
- Vänd tonfisken i kryddblandning av salt och peppar.
- Halstra tonfisken 20 sek på varje sida i het panna.
- Till detta serveras en mangosalsa.
- Mangosalsa:
- Tärna mango, blanda med 2 msk olivolja, limejuice och limeskal.
- Smaka av med salt och peppar.