Gröna bönor med sidfläsk och senap

Gröna bönor med sidfläsk och senap
Foto: TV4
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Gröna bönor med sidfläsk och senap

18 ingredienser

Gröna bönor med sidfläsk och senapapsdressing.

Blanchera
Blanchering är en matlagningsmetod där matvaran snabbt kokas i lättsaltat vatten i cirka 1 min och sedan snabbt kyls ner i till exempel vatten med isbitar i.

Ingredienser

  • 500 g haricots verts
  • salt
  • olja
  • 1 kruka gräslök
  • 500 g sidfläsk
  • salt
  • malen nejlika
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 citron, skalet
  • 2 dl olivolja
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 3,5 dl rapsolja
  • 2,5 msk grovkornig senap
  • 1 msk rosépeppar
  • 3 msk champagnevinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.

Bönor

  1. Rensa bönorna.
  2. Blanchera i ca 2 minuter.
  3. Lägg i iskallt vatten.
  4. Tag upp och torka av.
  5. Vänd runt i olja och salt.
  6. Skär gräslök fint till garnering.

Sidfläsk

  1. Skär sidfläsket i 8 bitar.
  2. Salta och strö på lite nejlika.
  3. Hacka citronskal och vitlök och gnid in sidfläsket.
  4. Lägg i ugnsfastform, och lägg på smör och olja.
  5. Baka i ugn i ca en timme.
  6. Tag upp och torka av.
  7. Grilla innan servering.

Senapsdressing

  1. Koka ägget väldigt löskokt och skala det försiktigt.
  2. Mixa rosépeppar.
  3. Kör ägget, senap, vinäger och rosépeppar i mixer.
  4. Tillsätt oljan i en tunn stråle.