Flamberade bananer i mörk rom och farinsocker

Flamberade bananer i mörk rom och farinsocker
Foto: Mastiff AB
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Flamberade bananer i mörk rom och farinsocker

5 ingredienser

En supergod och jätte enkel dessert med banan som flamberas.

Har ni barn i sällskapet servera bananerna innan flamberingen.

Ingredienser

  • banan (små)
  • 1 dl farinsocker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl mörk rom
  • pistagenötter (valfritt vad man tycker om)

Gör så här

  1. Använd en stekpanna, hetta upp den ordentligt så att socker smälter.
  2. Tillsätt lite vatten i pannan så att det blir som en socker sky.
  3. Stek på bananerna tills dom får en lätt gyllenbrun färg.
  4. Häll på romen på bananerna och tänd på. Var försiktigt med elden, det kan flamma upp rejält så håll barn och ögonbryn på håll.