Blodapelsinkompott med kanelkräm

10 röster
2
Blodapelsinkompott med kanelkräm
Foto: Julia Bejerot-Winkler

Tycker du om blodapelsin? Då ska du pröva denna goda och färgstarka efterrätten. Härligt!

MATS NÄSLUNDS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:

anka savoykål hasselbackspotatis

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
grädde smör kött ceasar sallad
− Biff
ca 40:-
− Sovoykål
ca 10:-
− Blå kongo
ca 15:-
− Kummin hel
ca 10:-
− Bacon
ca 10:-
− Blodapelsin
ca 5:-
− Melon galia
ca 10:-
− Pinjenötter
ca 17:-
TOTALT: 117:-

Visa mer
2

Du behöver

  • 2 st blodapelsiner
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk råsocker

Gör så här

  1. Skala och skär blodapelsinerna i fina skivor.
  2. Blanda vatten och råsocker till en kompott. Låt koka tills kompotten är karamelliserad. Lägg i blodapelsinerna.
  3. Rör samman creme fraich, kanel och råsocker till en kräm.
  4. Lägg upp i cocktailglas och lägg apelsinklyftorna ovanpå. Garnera med citronmeliss.
31 januari 2011
Box på köpet

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept