Blodapelsinkompott med kanelkräm

Blodapelsinkompott med kanelkräm
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Blodapelsinkompott med kanelkräm

4 ingredienser

Tycker du om blodapelsin? Då ska du pröva denna goda och färgstarka efterrätten. Härligt!

MATS NÄSLUNDS MATKASSE

_
MEN detta VILL jag gärna äta:_
anka savoykål hasselbackspotatis

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
grädde smör kött ceasar sallad
− Biff
ca 40:-
− Sovoykål
ca 10:-
− Blå kongo
ca 15:-
− Kummin hel
ca 10:-
− Bacon
ca 10:-
− Blodapelsin
ca 5:-
− Melon galia
ca 10:-
− Pinjenötter
ca 17:-
TOTALT: 117:-

Ingredienser

portioner
  • 2 blodapelsiner
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk rörsocker

Gör så här

  1. Skala och skär blodapelsinerna i fina skivor.
  2. Blanda vatten och råsocker till en kompott. Låt koka tills kompotten är karamelliserad. Lägg i blodapelsinerna.
  3. Rör samman creme fraiche, kanel och råsocker till en kräm.
  4. Lägg upp i cocktailglas och lägg apelsinklyftorna ovanpå. Garnera med citronmeliss.