Frittata med pasta och pancetta

Frittata med pasta och pancetta
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Frittata med pasta och pancetta

9

8 ingredienser

20 min

Frittata di pasta con gli zoccoli. Det italienska namnet på den här pastan betyder pastafrittata med träskor – träskor är den skämtsamma benämningen på de knapriga pancettabitarna!

Perfekt rätt när du har pasta kvar från dagen innan, t ex när du lagat en Spaghetti all'aglio, olio e peperoncini.

Ingredienser

portioner4
  • 400 g spaghetti
  • 400 g pancetta, skuret i bitar 2x1 cm stora bitar (eller rökt sidfläsk)
  • 1 msk olivolja
  • 0,25 zucchini, skuren i halvcentimeter tjocka halvmånar
  • 6 ägg
  • svartpeppar (efter smak)
  • salt (efter smak)

garnityr

  • 100 g rucolasallad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  2. Stek pancettan i lite olivolja tills den får fin stekyta och blir knaprig, ca 7 minuter.
  3. Lägg upp på hushållspapper och låt rinna av.
  4. Stek zucchini i fettet som är kvar i pannan, peppra.
  5. Vispa äggen med svartpeppar.
  6. Lägg ner spaghetti och pancetta med zucchinin i stekpannan.
  7. Häll på äggen och salta.
  8. Se till att frittatan inte fastnar i stekpannan.
  9. När undersidan fått färg och ägget stelnat, lägg en stor tallrik som lock och vänd upp frittatan på tallriken.
  10. Häll ner frittatan i stekpannan igen, nu på andra sidan.
  11. Stek även den sidan gyllenbrun.
  12. Toppa med ruccola och servera med en enkel sallad.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Aito Sommarpaj med lax och purjolök

Tips på laktosfritt!

Smarriga recept för hela familjen

Läs mer