Grillost med grillat killinglår och tomat

0 röster
4

Christian Hellberg serverar grillosten från Löts gårdsmejeri med grillat killinglår samt rivna och torkade tomater.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Rivna tomater

  • 4 kvisttomater
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • sherryvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Torkade tomater

  • 200 g tomater (gärna olika färger och olika storlekar)
  • 5 kvistar färsk timjan
  • 3 vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • olja

Sallad

  • 12 sparris
  • 250 g ruccola
  • olivolja
  • salt

Servering

  • 4 skivor grillost
  • 800 g killinglår
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Rivna tomater
    Riv tomaterna på grova rivjärnet. Riv vitlöken fint och smaka upp tomatrivet med vitlök, olivolja, vinäger, salt och peppar. Skär schalottenlöken fint och vänd ner precis innan servering.
  2. Värm ugnen till 150 grader
  3. Torkade tomater
    Dela tomaterna i olika former och lägg på plåt.
  4. Krossa vitlöksklyftorna, lägg vitlök och timjankvistar över tomaterna. Salta, peppra och ringla lite olja över.
  5. Torka tomaterna i ugnen i ca en halvtimme.
  6. Sallad
    Skölj ruccolan och slunga torr i salladsslunga.
  7. Skär bort roten på sparrisen och vänd i olja och salt. Grilla precis innan servering.
  8. Grillad ost och killiglår
    Vänd runt killinglåret i olja salt och peppar, grilla sedan till en innertemperatur på 60 grader. Ringla olja över osten och grilla tills fina grillmönster.
28 augusti 2013

Laddar fler recept