Chow mein är en klassisk nudelrätt med mycket smak från det kinesiska köket som lagas i wokpanna. Biffen går fint att byta mot kyckling eller vegoprodukt.
Strimla köttet. Börja med att marinera köttet i sherry, soja och majsstärkelse. Låt stå.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Ställ åt sidan.
Finhacka vitlök, strimla vitkål och paprika samt skär morötter i tändsticksstavar. Skiva salladslök och spara de gröna delarna till servering.
Koka nudlarna i 1 minut kortare än anvisningen på förpackningen säger. Skölj i iskallt vatten och låt rinna av i durkslag.
Hetta upp en wok tills den ryker. Tillsätt några matskedar olja och lägg i köttet. Fräs tills köttet fått lite färg och lägg över på en tallrik, ställ åt sidan.
Häll lite mer olja i woken och fräs vitlök i 30 sekunder och tillsätt sedan vitkål, morötter, paprika, de vita delarna på salladslöken samt ingefära. Låt fräsa i 2 minuter.
Rör om och tillsätt det stekta köttet och nudlarna. Fortsätt fräsa och häll på såsen. Rör om så allt täcks av såsen. Servera genast.