Chow mein med biff och paprika
Chow mein med biff och paprika
18 ingredienser
30 min
Chow mein är en klassisk nudelrätt med mycket smak från det kinesiska köket som lagas i wokpanna. Biffen går fint att byta mot kyckling eller vegoprodukt.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 250 g vetenudlar
Biff
- 400 g lövbiff
- 1 msk torr sherry, eller torrt vitt vin
- 1 msk japansk soja
- 1 msk majsstärkelse
Sås
- 0,5 dl vatten
- 1,5 msk majsstärkelse
- 4 msk ostronsås
- 3 msk japansk soja
- 3 msk torr sherry, eller torrt vitt vin
- 1,5 msk strösocker
Wok
- 4 klyftor vitlök
- 1 morot
- 200 g vitkål
- 1 röd paprika
- 5 salladslökar
- 1 msk färsk ingefära, riven
- neutral matolja, till stekning
Gör så här
- Strimla köttet. Börja med att marinera köttet i sherry, soja och majsstärkelse. Låt stå.
- Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Ställ åt sidan.
- Finhacka vitlök, strimla vitkål och paprika samt skär morötter i tändsticksstavar. Skiva salladslök och spara de gröna delarna till servering.
- Koka nudlarna i 1 minut kortare än anvisningen på förpackningen säger. Skölj i iskallt vatten och låt rinna av i durkslag.
- Hetta upp en wok tills den ryker. Tillsätt några matskedar olja och lägg i köttet. Fräs tills köttet fått lite färg och lägg över på en tallrik, ställ åt sidan.
- Häll lite mer olja i woken och fräs vitlök i 30 sekunder och tillsätt sedan vitkål, morötter, paprika, de vita delarna på salladslöken samt ingefära. Låt fräsa i 2 minuter.
- Rör om och tillsätt det stekta köttet och nudlarna. Fortsätt fräsa och häll på såsen. Rör om så allt täcks av såsen. Servera genast.