Chokladtryfflar

Chokladtryfflar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Chokladtryfflar

7 ingredienser

För att göra chokladtryfflar gör du en så kallad ganache, en chokladtryffelsmet. Den kan användas att fylla praliner med, men även rullas i pudersocker eller kakaopulver till tryfflar eller ganacher. För vita tryfflar, använd vit choklad.

Ingredienser

portioner
  • 100 g mörk choklad (70 % kakao)
  • 50 g smör
  • 0,5 dl grädde
  • 1 tsk apelsin, skalet, rivet
  • 2 tsk kakao
  • 2 msk rom (whisky eller likör)

Till garnering:

  • kakao

Gör så här

  1. Smält chokladen och smöret. Ta av från värmen och rör ner grädden, apelsinskal och kakao. Smaksätt med spriten.
  2. Låt svalna och ställ sedan kallt. Chokladkrämen ska bli ordentligt kall.
  3. Forma tryfflar med en sked som doppas i varmt vatten. Rulla tryfflarna i kakaopulvret. Ställ svalt.