Chokladsufflé med mangosorbet

Chokladsufflé med mangosorbet
Foto: TV4

Chokladsufflé med mangosorbet

Av: Katalin - Eskilstuna

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

40 m

Hemgjord chokladsufflé som serveras med en skopa mangosorbet.

Dryckestips: Castiôn Moscato d' Asti

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Chokladsufflé

  • 125 g mörk choklad 70 %
  • 1 dl grädde
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 msk strösocker
  • 3 äggulor
  • 5 äggvitor
  • 2 tsk citron, pressad

Till formarna:

  • smör och socker

Servering

  • mangosorbet

Gör så här

Chokladsufflé

  1. Smörj 4 portionsformar med rak kant och sockra dem invändigt. Ställ formarna i frysen.
  2. Sätt ugnen på 175 grader
  3. Vispa äggvitan med 1/4 del av sockret och citronjuicen till ett löst skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till ett hårt skum.
  4. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden med fröna från vaniljstången. Häll över blandningen över chokladen och rör tills du får en slät smet.
  5. Rör ned äggulorna i chokladsmeten en i taget. Rör försiktig ned 1/4 del av äggviteskummet i smeten. Vänd försiktig ned resten av äggvitorna.
  6. Ta ut formarna ur frysen och fördela smeten i dem. Grädda suffléerna mitt i ugnen i 11 minuter. Öppna inte ugnsluckan för tidigt, då kan suffléerna sjunka ihop.
  7. Servera genast med en skopa mangosorbet.