Chokladsufflé med mangosorbet

40 m
4
Chokladsufflé med mangosorbet
Foto: TV4

Hemgjord chokladsufflé som serveras med en skopa mangosorbet.

Dryckestips: Castiôn Moscato d' Asti

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

30 augusti 2017
40 m
4

Du behöver

Chokladsufflé

  • 125 g choklad, 70 %
  • 1 dl grädde
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 msk socker
  • 3 äggulor
  • 5 äggvitor
  • 2 tsk pressad citron

Till formarna:

  • smör och socker

Servering

  • mangosorbet

Gör så här

  1. Chokladsufflé
    Smörj 4 portionsformar med rak kant och sockra dem invändigt. Ställ formarna i frysen.
  2. Sätt ugnen på 175 grader
  3. Vispa äggvitan med 1/4 del av sockret och citronjuicen till ett löst skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till ett hårt skum.
  4. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden med fröna från vaniljstången. Häll över blandningen över chokladen och rör tills du får en slät smet.
  5. Rör ned äggulorna i chokladsmeten en i taget. Rör försiktig ned 1/4 del av äggviteskummet i smeten. Vänd försiktig ned resten av äggvitorna.
  6. Ta ut formarna ur frysen och fördela smeten i dem. Grädda suffléerna mitt i ugnen i 11 minuter. Öppna inte ugnsluckan för tidigt, då kan suffléerna sjunka ihop.
  7. Servera genast med en skopa mangosorbet.
Kommentera receptet

Fler goda recept