4 semmelbullar (färdigköpta eller hembakade, se nedan)
300 g mjölkchoklad
4 dl vispgrädde
kakao (att dekorera med)
Semmelbullar (10 st)
75 g smör
2,5 dl mjölk
25 g jäst
0,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
0,5 tsk malen kardemumma
ca 6 dl vetemjöl
1 ägg
Gör så här
Chokladsemlan
Smält mjölkchoklad i ett vattenbad och låt den svalna helt.
Blanda 4 msk smält choklad med 4 msk grädde (ovispad, gärna rumstempererad eller lite varm) till en slät kräm. Dela på semlebullarna och nyp ut lite av inkråmet. Bred på ett tjockt lager av chokladkrämen.
Vispa grädden rätt lös och blanda försiktigt i hälften av den smälta chokladen i grädden. Du behöver inte blanda så noggrant - det får gärna bli vackra mönster i grädden av chokladen.
Fyll en spritspåse med grädden och spritsa på bullarna. Lägg på locket och pudra med kakao. Ringla över det sista av den smälta chokladen.
Semmelbullarna:
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm tills blandningen är fingervarm. Smula ner jästen och rör tills den löst sig.
Blanda socker, salt, malen kardemumma och vetemjöl i en bunke. Tillsätt degvätskan och knåda tills degen släpper från kanterna. Tillsätt eventuellt lite mer vetemjöl om degen känns väldigt kladdig.
Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Forma 10 st släta bullar och lägg på en plåt. Låt jäsa övertäckta i ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i 8-10 minuter, eller tills de är gyllene.