Chokladruta med chokladströssel

POPULÄRT
koket.se
Chokladruta med chokladströssell
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Chokladruta med chokladströssel

12 ingredienser

45 min

Lättbakad kaka med smältande god glasyr och dekorativt strössel. Perfekt att baka tillsammans med barnen!

logo
Fredrik Nylén porträtt 2021

Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 5 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 1 dl mjölk, kall
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker

Glasyr

  • 150 g smör
  • 300 g florsocker
  • 1,5 msk vatten

Topping

  • chokladströssel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en stor ugnsform på ca 25x35 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret och låt svalna.
  3. Vispa ägg och socker poröst med elvisp.
  4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.
  5. Vänd ner det i äggvispet varvat med smöret och mjölken.
  6. Fyll formen med smeten. Grädda i 20-25 minuter. Känn med en sticka att den kommer ur ren ur kakan. Låt kakan svalna.
  7. Smält smöret till glasyren, ta av från plattan och vispa ner florsockret. Späd med vattnet tills du har en krämig glasyr.
  8. Bred glasyren över kakan och strö över strössel. Skär kakan i bitar.
  9. Glöm inte att matsortera äggskalen och njut av den goda chokladkakan med glasyr och strössel.