Chokladpudding

298 röster
4
Chokladpudding
Foto: TV4

Gammaldags finefterrätt, som man säkert inte äter så ofta - eller bjuder sina gäster på. Puddingen ska vara mörkblank av kakao och ganska fast. Löst vispad grädde och extra strösocker, så att det knastrar lite när man äter, hör till.

Visa mer
4

Du behöver

  • 8 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 dl maizena
  • 1 dl kakao
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Vispa samman mjölk, ägg, maizena, kakao, strösocker och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull. Sjud under vispning på medelvärme tills blandningen har tjocknat.
  2. Häll upp smeten i vattensköljda portionsskålar och låt puddingen stelna ett par timmar. Du kan även hälla smeten i en stor skål istället för i flera små.
  3. Stjälp upp på assietter. Servera puddingen kall med vispad grädde och strösocker.
27 augusti 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept