Hemgjord chokladpudding
Hemgjord chokladpudding
6 ingredienser
20 m + tid i kyl
En gammaldags finefterrätt, som man säkert inte äter så ofta - eller bjuder sina gäster på. Puddingen ska vara mörkblank av kakao och ganska fast. Servera gärna med vispad grädde.
Ingredienser
- 8 dl mjölk
- 1 ägg
- 1 dl majsstärkelse
- 1 dl kakao
- 2 msk strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Vispa samman mjölk, ägg, majsstärkelse, kakao, strösocker och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull. Sjud under vispning på medelvärme tills blandningen har tjocknat.
- Häll upp smeten i vattensköljda portionsskålar och låt puddingen stelna ett par timmar. Du kan även hälla smeten i fina serveringsglas om du inte vill stjälpa upp den.
- Stjälp upp på assietter. Servera puddingen kall med vispad grädde och eventuellt strösocker, färska bär eller riven choklad.