Chokladpudding

372 röster
20 m + tid i kyl
6
Chokladpudding - NY
Foto: köket.se

En gammaldags finefterrätt, som man säkert inte äter så ofta - eller bjuder sina gäster på. Puddingen ska vara mörkblank av kakao och ganska fast. Servera gärna med vispad grädde,.

Visa mer
20 m + tid i kyl
6

Du behöver

  • 8 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 dl maizena
  • 1 dl kakao
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vispa samman mjölk, ägg, maizena, kakao, strösocker och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull. Sjud under vispning på medelvärme tills blandningen har tjocknat.
  2. Häll upp smeten i vattensköljda portionsskålar och låt puddingen stelna ett par timmar. Du kan även hälla smeten i fina serveringsglas om du inte vill stjälpa upp den.
  3. Stjälp upp på assietter. Servera puddingen kall med vispad grädde och eventuellt strösocker, färska bär eller riven choklad.
27 augusti 2009

Laddar fler recept...