Chokladpudding

Chokladpudding - NY
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Chokladpudding

444

3 steg att laga

6 ingredienser

20 m + tid i kyl

En gammaldags finefterrätt, som man säkert inte äter så ofta - eller bjuder sina gäster på. Puddingen ska vara mörkblank av kakao och ganska fast. Servera gärna med vispad grädde.

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 8 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 dl kakao
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Vispa samman mjölk, ägg, majsstärkelse, kakao, strösocker och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull. Sjud under vispning på medelvärme tills blandningen har tjocknat.
  2. Häll upp smeten i vattensköljda portionsskålar och låt puddingen stelna ett par timmar. Du kan även hälla smeten i fina serveringsglas om du inte vill stjälpa upp den.
  3. Stjälp upp på assietter. Servera puddingen kall med vispad grädde och eventuellt strösocker, färska bär eller riven choklad.