Blanda alla ingredienser i en bunke eller i en matberedare och blanda samman till en jämn deg.
Plasta in degen och låt den vila i kylen i 20 minuter.
Kavla på en mjölad arbetsyta ut degen 3–4 mm tunt. Fodra en rund pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med degen. Fodra formen ända upp över kanterna och skär bort överflödig deg med en kniv. Ställ in i frysen 35-40 minuter.
Pekanfyllning
Sätt ugnen på 170 grader.
Grovhacka pekannötterna. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen, blanda tills chokladen smält. Vispa äggen fluffiga i en bunke tillsammans med farinsocker, salt och strösocker. Vispa sedan ner det smälta smöret och tillsätt vetemjöl. Blanda ordentligt.
Strö pekannötterna i formen och häll över smeten. Toppa med hela pekannötter. Grädda mitt i ugnen tills pajen fått en fin gyllenbrun färg och känns fast cirka 25–30 minuter, ta ut och låt svalna.
Vispa grädden mjuk och lätt fluffig. Servera pajen tillsammans med grädden.