Chokladmazariner
Chokladmazariner
17 ingredienser
Mazariner för chokladälskare! Chokladmördeg fylls med apelsin- och chokladdoftande mandelmassa samt toppas med chokladganache.
Se Magnus Johansson laga receptet

Ingredienser
Mördeg
- 100 g strösocker [ca 1 dl]
- 100 g osaltat smör, rumstempererat
- 1 ägg
- 200 g vetemjöl [ca 3,75 dl]
- 25 g kakao
- 2 g bakpulver [ca 0,5 tsk]
- 0,5 apelsin, rasp
Fyllning
- 500 g mandelmassa
- 250 g osaltat smör
- 5 ägg
- 10 g kakao
- 0,5 apelsin, rasp
- 2 g salt
- 50 g syltade apelsinskal
Ganache
- 200 g vispgrädde
- 90 g honung
- 200 g mörk choklad 60 %
Gör så här
Mördeg
- Blanda socker, smör, ägg, samt mjöl, kakao och bakpulver som siktats.
- Blanda ingredienserna väl, dock ej för mycket.
- Lägg in i plast och i kylskåp, gärna över natten.
Fyllning
- Blanda mandelmassa med rumstemperat smör och apelsinraspet, som monteras i mandelmassan pö om pö så inga klumpar bildas.
- Sedan tillsätts ett ägg i sänder och sist siktas kakao och salt ned och blandas väl
- Fodra sedan önska form med mördeg och lägg 1 msk tsk med apelsinskal i botten fyll sedan med choklad- och mandelfyllningen 80 % full och bakas i 190 grader ca 12-14 minuter.
- Vänd formarna på lätt mjölat papper efter bakning.
- Låt svalna.
Ganache
- Smält chokladen till 55 grader
- Koka upp grädde och honung
- Häll ned hälften av grädden och vispa chokladen slät
- Tillsätt resten av grädden och blanda väl
- Låt stå i rumstemperatur, gärna över natten men minst 3 timmar innan användning
- Glasera mazarinerna med chokladganachen.