Chokladkaka med passionsfruktsparfait

16 röster
1 h 10 m

En underbar chokladkaka serveras med kall passionsfruktsparfait och toppas med kardemummadoftande crunch. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h 10 m

Du behöver

Chokladkaka

  • 125 g mörk choklad
  • 90 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 stora ägg

Crunch

  • 1 msk smör
  • 1 msk socker
  • 4 msk havregryn
  • ½ tsk kardemumma

Passionsfruktsparfait

  • 4 passionsfrukter
  • 2 ägg
  • 2 msk socker
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk Crème Fraiche
  • 1,4 dl vispgrädde

Till garnering

  • Jordgubbar

Gör så här

  1. Chokladkaka
    Smält smör i vattenbad, tillsätt socker och choklad. Värm tills sockret och chokladen smält. Tillsätt ägg och rör om. Häll upp i smord form och in i ugnen i två timmar på 100 grader.
  2. Crunch
    Smält smör i kastrull, tillsätt socker, havre och stött kardemumma. Rör ihop och låt svalna.
  3. Passionsfruktparfait
    Dela upp äggulor och äggvitor. Tillsätt florsocker med äggulorna och vispa luftigt, strösocker med äggvitorna och vispa.
  4. Vispa grädde och crème fraiche och gröp ur passionsfrukterna. Blanda ihop och häll i glassformen.
  5. Frys i 4-5 timmar.
  6. Garnera med jordgubbar.
11 december 2018
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...