Chokladkaka med nötmaräng och vispad grädde

Chokladkaka med nötmaräng och vispad grädde
Foto: TV4

Chokladkaka med nötmaräng och vispad grädde

3

15 ingredienser

1 h

En härlig chokladkaka varvas med maräng, grädde, kiwi och jordgubbar!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4

Chokladmums

  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl kokossocker
  • 0,5 dl solrosolja
  • 1 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 50 g smör

Maräng

  • 5 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • hasselnötter, rostade

Garnering

  • kiwi (gul)
  • jordgubbar
  • vispgrädde

Gör så här

  1. Chokladkakan
    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser och sprid ut i en smörad form.
  2. Baka i ugn i ca 15 min.
  3. Maräng
    Vispa ägg och socker till en len smet. Du ska kunna ha den över huvudet utan att det ramlar ut. Ha sedan i hasselnötterna och baka i ugn på låg värme i ca 45 min. Den ska vara krispig när den kommer ut.
  4. Servering
    Varva chokladkaka, maräng och vispad grädde i glas. Toppa med kiwi och jordgubbarna.