Chokladkaka med hjortron

0 röster
12
Chokladkaka med hjortron
Foto: TV4

Hjortron passar bra ihop med både grädde och choklad, som i den här enkla men goda kakan.

Visa mer
12

Du behöver

  • 3 ägg
  • 3,5 dl socker
  • 225 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd till formen
  • 5 dl grädde
  • 2 dl hjortronsylt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en tårtform. Vispa ägg och socker till en porös smet. Smält smöret. Blanda samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
  2. Blanda ner mjölblandningen i smeten, sikta i kakaon, omväxlande med smöret och mjölken. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kallna.
  3. Bre ett lager grädde på tårtbottnen. Bre ett lager hjortronsylt och ytterligare ett lager grädde. Dekorera med hjortronsylt.
27 augusti 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept