Smöra och mjöla en rund springform, 24 cm i diameter och lägg bakplåtspapper i botten.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör i en kastrull, blanda i strösockret och ställ åt sidan. Ha i ett ägg i taget utan att vispa i allt för mycket luft. Blanda i kakao och sist vänder du ner mjölet. Blanda till en slät och fin smet.
Häll smeten i formen och strö över flingsalt.
Grädda chokladkakan mitt i ugnen på 175 grader i 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
Chokladgrädde
Sikta kakao och florsocker i en bunke och häll i grädde.
Vispa till en härlig konsistens. Häll i en spritspåse med passande tyll.
Montering
Stryk på ett lager med dulce de leche på den avsvalnade kakan.
Toppa med chokladgrädden från spritspåsen och hackade jordnötter samt pudra på lite kakao.
Chokladkaka med dulce de leche och jordnötter | Köket.se