Chokladkaka med dulce de leche och jordnötter

Chokladkaka med dulce de leche och jordnötter
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Chokladkaka med dulce de leche och jordnötter

139

8 steg att laga

13 ingredienser

ca 1 h

Chokladkaka blir ännu smarrigare med chokladgrädde i snygga toppar överströdd med jordnötter. Som snickers i kakform!

Ingredienser

portioner10 - 12 bitar

Chokladkaka

  • 150 g smör
  • 260 g strösocker [3 dl]
  • 165 g ägg [3 st]
  • 40 g kakao [1 dl]
  • 90 g vetemjöl [1,5 dl]
  • 2 g bakpulver [0,5 tsk]
  • flingsalt

Chokladgrädde

  • 400 g grädde [4 dl]
  • 20 g kakao [0,5 dl]
  • 30 g florsocker [0,5 dl]

Topping

  • 1 dl jordnötter
  • 1 msk kakao
  • 200 g karamelliserad mjölk [0,5 burk]

Gör så här

  1. Chokladkaka
    Smöra och mjöla en rund springform, 24 cm i diameter och lägg bakplåtspapper i botten.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smör i en kastrull, blanda i strösockret och ställ åt sidan. Ha i ett ägg i taget utan att vispa i allt för mycket luft. Blanda i kakao och sist vänder du ner mjölet. Blanda till en slät och fin smet.
  4. Häll smeten i formen och strö över flingsalt.
  5. Grädda chokladkakan mitt i ugnen på 175 grader i 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
  6. Chokladgrädde
    Sikta kakao och florsocker i en bunke och häll i grädde.
  7. Vispa till en härlig konsistens. Häll i en spritspåse med passande tyll.
  8. Montering
    Stryk på ett lager med dulce de leche på den avsvalnade kakan. Toppa med chokladgrädden från spritspåsen och hackade jordnötter samt pudra på lite kakao.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer