Chokladkaka med chokladfrosting

NYHET
Chokladkaka med chokladfrosting
Foto: Tv4

Chokladkaka med chokladfrosting

0

14 ingredienser

55 m

Chokladkaka med chokladfrosting, toppad med chokladnät.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4

Chokladnät

  • 200 g mjölkchoklad (med saltlakrits)

Dödskalletårta

  • 150 g smör
  • 10 after eight
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 tsk salt
  • 4 förp poprocks (till servering)

Frosting

  • 150 g after eight
  • 1 förp vit choklad (med hallon/lakritssmak)
  • 75 smör
  • 1,5 florsocker
  • 300 g färskost

Gör så här

  1. Chokladnät
    Värm chokladen i vattenbad.
  2. Ringla chokladen över en skål och frys några minuter. Upprepa detta 3-4 gånger tills det blir en fin form.
  3. Dödskalletårta
    Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Smält smöret i en kastrull, lägg i chokladbitarna i det varma smöret och låt dem smälta.
  5. Rör ägg och socker. Häll sedan över smöret. Sikta i mjöl, kakao och salt.
  6. Bröa en springform och häll i smeten.
  7. Grädda i ca 25 minuter.
  8. Kyl ner kakan i frysen.
  9. När kakan kylts ner lite så ta ut den från frysen. 
  10. Forma kakan till en dödskalle med hjälp av en mall. Ställ sedan i kylen. 
  11. Frosting
    Låt bitar av after eight och den vita chokladen smälta.
  12. Rör ihop smör, florsocker och färskost. Tillsätt sedan den smälta chokladen. 
  13. Servering
    Ta ut dödskallekakan och bred på frostingen. Placera chokladnätet ovanpå och ett shotglas med hallonlakrits -shot i mitten. Lägg slutligen på poprocks som ska smälla.