Chokladkaka med chokladfrosting

Foto: Tv4
Chokladkaka med chokladfrosting
14 ingredienser
55 m
Chokladkaka med chokladfrosting, toppad med chokladnät.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Chokladnät
- 200 g mjölkchoklad (med saltlakrits)
Dödskalletårta
- 150 g smör
- 10 after eight
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 5 msk kakao
- 1 tsk salt
- 4 förp poprocks (till servering)
Frosting
- 150 g after eight
- 1 förp vit bakchoklad (med hallon/lakritssmak)
- 75 smör
- 1,5 florsocker
- 300 g färskost
Gör så här
Chokladnät
- Värm chokladen i vattenbad.
- Ringla chokladen över en skål och frys några minuter. Upprepa detta 3-4 gånger tills det blir en fin form.
Dödskalletårta
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull, lägg i chokladbitarna i det varma smöret och låt dem smälta.
- Rör ägg och socker. Häll sedan över smöret. Sikta i mjöl, kakao och salt.
- Bröa en springform och häll i smeten.
- Grädda i ca 25 minuter.
- Kyl ner kakan i frysen.
- När kakan kylts ner lite så ta ut den från frysen.
- Forma kakan till en dödskalle med hjälp av en mall. Ställ sedan i kylen.
Frosting
- Låt bitar av after eight och den vita chokladen smälta.
- Rör ihop smör, florsocker och färskost. Tillsätt sedan den smälta chokladen.
Servering
- Ta ut dödskallekakan och bred på frostingen. Placera chokladnätet ovanpå och ett shotglas med hallonlakrits -shot i mitten. Lägg slutligen på poprocks som ska smälla.