• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Chokladkaka med briocher

2 röster
4
Chokladkaka med briocher
Foto: TV4

En tung och välsmakande chokladkaka dekorerad med små briocher och mörk choklad.

4

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad (70 % kakao)
  • 2 dl hasselnötter, grovt hackade
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g smör

Till dekoration:

  • 50 g mörk choklad (70 % kakao)
  • små briocher
  • florsocker

Gör så här

  1. Smöra och mjöla en avlång kakform. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Smält chokladen i vattenbad och blanda ner den i smeten. Rör ner hackade nötter, vetemjöl, bakpulver. Smält smöret och rör ner det sist.
  2. Grädda kakan långt ner i ugnen i ca 25 minuter. Låt den svalna, stjälp upp och låt kallna helt.
  3. Smält chokladen till dekoration i vattenbad. Spritsa den över kakan i ett fint mönster. Lägg på briocher och pudra över florsocker.
26 januari 2009