Chokladkaka med briocher

2 röster
4
Chokladkaka med briocher
Foto: TV4

En tung och välsmakande chokladkaka dekorerad med små briocher och mörk choklad.

Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g mörk choklad, 70% kakao
  • 2 dl grovt hackade hasselnötskärnor
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g smör

Till dekoration:

  • 50 g mörk choklad, 70% kakao
  • små briocher
  • florsocker

Gör så här

  1. Smöra och mjöla en avlång kakform. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Smält chokladen i vattenbad och blanda ner den i smeten. Rör ner hackade nötter, vetemjöl, bakpulver. Smält smöret och rör ner det sist.
  2. Grädda kakan långt ner i ugnen i ca 25 minuter. Låt den svalna, stjälp upp och låt kallna helt.
  3. Smält chokladen till dekoration i vattenbad. Spritsa den över kakan i ett fint mönster. Lägg på briocher och pudra över florsocker.
26 januari 2009
Box på köpet

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept