Chokladgrottor

NYHET
Chokladgrottor
Foto: TV4
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Chokladgrottor

7

9 steg att laga

9 ingredienser

1 h

Goda småkakor med smak av choklad och kola. Som en klassik hallongrotta, men med helt anda smaker.

Ingredienser

portioner30 portioner
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 burk karamelliserad mjölk
  • 200 g mjölkchoklad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över och undervärme).
  2. Lägg alla torra ingredienser i en bunke och blanda ihop.
  3. Tärna smöret och ha i det i bunken. Arbeta ihop, bara precis till det blir en deg. Det är viktigt att smöret verkligen är mjukt och rumstempererat, annars kommer degen att bli smulig.
  4. Dela degen i 30 lika stora delar. Rulla till jämna bollar. Fördela bollarna på en plåt.
  5. Grädda grottorna i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  6. Medan kakorna fortfarande är varma gör du en grop i varje kaka med hjälp av skaftet på en slickepott eller liknande, låt svalna på plåten.
  7. Fyll varje grop med karamelliserad mjölk, använd gärna en spritspåse. Ställ in plåten i kylskåpet medan du smälter mjölkchokladen.
  8. Ringla smält choklad över varje kaka. Garnera med flingsalt så snart mjölkchokladen börjat stelna lite.
  9. Servera direkt eller förvara i lufttät burk i kylskåpet.
TIPS!
läs mer
Bikarbonat

Smarta tips i köket!

Knivskola, rengöra skärbrädor och bikarbonat. Smarta tips för köket!

Läs mer