Chokladfondant med plommon och glass

koket.se
Chokladfondant med plommon och glass
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Chokladfondant med plommon och glass

10 ingredienser

20 m

Vad slår en härligt lyxig chokladfondant med plommon och glass till dessert? Den här bara måste du testa i helgen!
Dryckestips: Sake och Umeshu artikelnr: 80030

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 120 g choklad
  • 120 g smör
  • 110 g strösocker
  • 4 ägg
  • 60 g vetemjöl
  • 0,5 msk kakao
  • smör (eller valfritt fett till formarna)

Servering

  • 150 g plommon
  • 0,5 dl florsocker
  • glass

Gör så här

  1. Smält choklad i vattenbad. Tillsätt sedan smör.
  2. Rör ihop socker och ägg.
  3. Tillsätt blandningen av smör och choklad bland äggen och rör ihop, vispa inte.
  4. Tillsätt sedan mjöl och kakao.
  5. Fördela smeten i smorda formar och baka av på 200 grader i 5,5 minuter.

Servering

  1. Dela plommonen på hälften och ta bort kärnan.
  2. Toppa plommonhalvorna med florsocker och baka i ugnen på 200 grader tills skalet börjar lossna.
  3. Skala plommonen och dela dem i bitar.
  4. Servera fondanten varm med valfri glass.
  5. Servera gärna ett kallt glas umeshu eller dessertsake till, exempelvis Hana hato.