Chokladfondant med kolagömma

6 - 8
Chokladfondant med kolagömma
Foto: TV4

Om du vill skämma bort din gäster är detta desserten att bjuda på - mörk chokladfondant fylld med kolasås, serveras med en kula vaniljglass eller en klick lättvispad grädde.

28 november 2017
6 - 8

Du behöver

Kolasås

  • 2,5 dl grädde
  • 3 msk socker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 msk smör

Chokladfondant

  • 150 g mörk choklad
  • 110 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 1,25 dl mjöl

Servering

  • lättvispad grädde eller vaniljglass
  • florsocker

Gör så här

  1. Kolafyllning
    Koka grädde, socker och sirap tills det tjocknar och blir segt.
  2. Ta av från värmen och rör ner smöret. Låt kolasåsen svalna innan du fyller en spritspåse.
  3. Chokladfondant
    Förbered små formar med bakplåtspapper i botten.
  4. Smält choklad och smör i en bunke.
  5. I en annan bunke, vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt chokladblandningen och vänd sedan ner mjölet i smeten.
  6. Fördela i formarna och grädda 10 min i mitten av ugnen på 230 grader.
  7. Montering
    Ta ut kakorna från ugnen och fyll med kolasåsen medan de är varma.
  8. Lossa kanten på kakan med en kniv och vänd upp på ett fat. Pudra på florsocker och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept