Chokladfondant med hallonspegel och björnbär

Chokladfondant med hallonspegel och björnbär
Foto: Tv4

Chokladfondant med hallonspegel och björnbär

Av: Hans - Arboga

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

30 m

En krämig chokladfondant med hallonspegel och färska björnbär är alltid en lyckad dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Chokladfondant

  • smör (till skålarna)
  • vetemjöl (till skålarna)
  • 200 g mörk choklad (60–70%)
  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 3 msk vetemjöl
  • kakao

Hallonsås

  • 3 dl hallon
  • 2 msk florsocker

Servering

  • färska björnbär

Gör så här

Håll skärmen tänd

Chokladfondant

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Smörj insidan av fyra skålar med smör och pudra med mjöl.
  3. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad och låt det svalna.
  4. Vispa ihop äggen och äggulorna med florsocker så att det blir skummigt och vitt.
  5. Häll äggvispet i den smälta chokladblandningen. Sikta ner mjölet och blanda väl.
  6. Häll blandningen i skålarna och grädda i cirka 15 minuter.

Hallonsås

  1. Mixa hallonen med florsocker.

Servering

  1. Ringla hallonsåsen på en tallrik som en ”spegel”. Placera därefter chokladfondanten på tallriken.
  2. Dekorera med björnbär och servera!