Chokladfondant med hallonspegel och björnbär

Foto: Tv4
Chokladfondant med hallonspegel och björnbär
12 ingredienser
30 m
En krämig chokladfondant med hallonspegel och färska björnbär är alltid en lyckad dessert.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Chokladfondant
- smör (till skålarna)
- vetemjöl (till skålarna)
- 200 g mörk choklad (60–70%)
- 125 g smör
- 2 ägg
- 2 äggulor
- 2 dl florsocker
- 3 msk vetemjöl
- kakao
Hallonsås
- 3 dl hallon
- 2 msk florsocker
Servering
- färska björnbär
Gör så här
Chokladfondant
- Värm ugnen till 200 grader.
- Smörj insidan av fyra skålar med smör och pudra med mjöl.
- Smält chokladen och smöret i ett vattenbad och låt det svalna.
- Vispa ihop äggen och äggulorna med florsocker så att det blir skummigt och vitt.
- Häll äggvispet i den smälta chokladblandningen. Sikta ner mjölet och blanda väl.
- Häll blandningen i skålarna och grädda i cirka 15 minuter.
Hallonsås
- Mixa hallonen med florsocker.
Servering
- Ringla hallonsåsen på en tallrik som en ”spegel”. Placera därefter chokladfondanten på tallriken.
- Dekorera med björnbär och servera!