Chokladfondant med hallonspegel och björnbär

Chokladfondant med hallonspegel och björnbär
Foto: Tv4

Chokladfondant med hallonspegel och björnbär

Av: Hans - Arboga

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

30 m

En krämig chokladfondant med hallonspegel och färska björnbär är alltid en lyckad dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Chokladfondant

  • smör (till skålarna)
  • vetemjöl (till skålarna)
  • 200 g mörk choklad (60–70%)
  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 3 msk vetemjöl
  • kakao

Hallonsås

  • 3 dl hallon
  • 2 msk florsocker

Servering

  • färska björnbär

Gör så här

Chokladfondant

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Smörj insidan av fyra skålar med smör och pudra med mjöl.
  3. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad och låt det svalna.
  4. Vispa ihop äggen och äggulorna med florsocker så att det blir skummigt och vitt.
  5. Häll äggvispet i den smälta chokladblandningen. Sikta ner mjölet och blanda väl.
  6. Häll blandningen i skålarna och grädda i cirka 15 minuter.

Hallonsås

  1. Mixa hallonen med florsocker.

Servering

  1. Ringla hallonsåsen på en tallrik som en ”spegel”. Placera därefter chokladfondanten på tallriken.
  2. Dekorera med björnbär och servera!