Chokladfondant med färska bär

NYHET
Chokladfondant med färska bär
Foto: TV4

Chokladfondant med färska bär

9 ingredienser

En maffig och lättgjord dessert för alla chokladälskare. Provgrädda gärna en chokladfondant för att se hur många minuter som behvös i ugnen för att få till en perfekt konsistens.

Ingredienser

portioner
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 50 g smör (till att smörja formarna)
  • blandade bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smält smöret tillsammans med chokladen på låg värme. Låt svalna till cirka 40°C.
  3. Blanda strösocker, kakao, vetemjöl och salt i en skål.
  4. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn smet.
  5. Häll ner den smälta chokladblandningen och vispa tills smeten är helt slät.
  6. Smörj åtta portionsformar noggrant med smöret.
  7. Fördela smeten jämnt i formarna.
  8. Grädda i ugnen i cirka 8–10 minuter, tills ytan är fast men insidan fortfarande är rinnig.
  9. Servera med dina favoritbär!