Chokladdiamanter
Chokladdiamanter
10 ingredienser
Lättbakade småkakor med chokladsmak.
Se Magnus Johansson laga receptet

Ingredienser
- 400 g osaltat smör
- 160 g florsocker
- 50 g ägg
- 1 vaniljstång, skrapet
- 400 g vetemjöl
- 50 g kakao (av god kvalitet)
- 5 g salt
- några drag på svartpepparkvarnen
Gräddning
- 1 ägg
- strösocker
Gör så här
- Blanda smör, florsocker, ägg och vaniljskrap med vinge i maskin.
- Sikta ned mjöl, kakao, salt samt svartpeppar.
- Blandas väl, dock ej för länge, rullas sedan ut i länder ca 2 cm i diameter.
- Ställ i kylskåp i ca 1 timme, går bra redan dagen innan.
- Vispa upp ett ägg och pensla längderna och rulla sedan i strösocker och baka i 180 grader ca 10 minuter.