Sätt ugnen på 170 grader varmluft. Placera 12-14 cupcakeformar i en cupcakeplåt.
Hacka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med kakao. Koka kaffe och häll det varma kaffet över chokladen, blanda med en visp och ställ åt sidan.
Blanda vetemjöl, strösocker, muscovadosocker salt, bikarbonat och vaniljsocker i en bunke. I en annan bunke vispar du lite lätt vegetabilisk olja och ägg. Blanda i chokladblandningen och lite i taget av de torra ingredienserna, sist blandar du i vitvinsvinäger.
Fyll max 3/4 av formen och grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan du lägger på frostingen.
Kolasmörkräm
Smält mjölkchoklad i en skål försiktigt i mikron. Lägg äggvitor, strösocker och salt i en bunke och sätt bunken över ett vattenbad. Värm på medan du vispar lite då och då tills alla sockerkristaller har
smält.
Ta bort skålen från värmen och vispa med en elvisp till en fast och sval maräng. Vispa sedan i lite i taget av smöret, vispa till en fluffig maräng. Smaksätt med dulce de leche och mjölkchoklad.
Kolasås
Koka samman allt i en kastrull till en gyllenbrun färg cirka 3 minuter, låt svalna.
Montering
Spritsa marängsmörkräm på chokladmuffinsen när de svalnat. Gör en grop med i sked i marängsmörkrämen och spritsa i kolan.