Chokladbrownies med lemoncurdgrädde

Chokladbrownies med lemoncurdgrädde
Foto: Tv4

Chokladbrownies med lemoncurdgrädde

Av: Jennifer - Sälen

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

1 h 30 m

Chokladbrownie täckt med chokladtryffel och serverad med lemoncurdgrädde blir en perfekt dessert till helgens festliga middag!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

chokladtryffel

  • 150 g mörk choklad
  • 150 g vispgrädde

Brownie

  • 150 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 dl pekannötter
  • flingsalt, att strö över

Lemoncurdgrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 burk lemon curd

Gör så här

Chokladtryffel

  1. Hacka choklad och lägg den i en skål. Koka upp grädde, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät tryffel och täck med plastfolie. Låt stå i rumstemperatur cirka 30 minuter, tills brownien är klar.

Brownie

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en bakform, 20 x 30 cm, med smör och täck botten med bakplåtspapper.
  2. Börja med att hacka pecannötterna och ställ åt sidan.
  3. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda ihop. Vispa försiktigt ner 1 ägg i taget.
  4. Vänd ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet. Avsluta sedan med de hackade pecannötterna. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
  5. Ta sedan ut brownien och låt den svalna cirka 10 minuter. Ta kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret.
  6. Vänd kakan upp och ner och bred på tryffeln, toppa med flingsalt. Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, cirka 50 minuter. Skär i bitar.

Lemoncurdgrädde

  1. Vispa grädden. Häll lemoncurd i en skål.
  2. Ta en klick grädde och blanda med lemoncurden så den blir lätt och smidig. Vänd slutligen ner lemoncurdblandningen i grädden.