Chokladbrownie på bönor och mandelmjöl

Chokladbrownie på bönor och mandelmjöl
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Chokladbrownie på bönor och mandelmjöl

13 ingredienser

20 m

Den här glutenfria brownien som du bakar i muffinsformar blir oslagbart god med härliga toppings!

Ingredienser

portioner stycken
  • 1 burk svarta bönor (kokta avrunna)
  • 2 ägg
  • 0,5 dl kokosolja
  • 1 dl honung
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl mandelmjöl

Topping innan gräddning

  • pistagenötter
  • hasselnötter
  • choklad, i bitar

Topping efter gräddning

  • choklad, smält
  • hasselnötskräm
  • hallon

Gör så här

  1. Mixa alltsammans i en matberedare och fördela i 12 muffinsformar.
  2. Toppa med valfria tillbehör så som pistagenötter, hasselnötter eller bitar av choklad.
  3. Baka browniesarna på ca 175 grader i 12 minuter. Låt svalna.
  4. Du kan även toppa browniesarna efter gräddningen. Välj mellan smält choklad, hasselnötskräm eller hallon.