Chokladbrownie på bönor och mandelmjöl

Chokladbrownie på bönor och mandelmjöl
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Chokladbrownie på bönor och mandelmjöl

39

13 ingredienser

20 m

Den här glutenfria brownien som du bakar i muffinsformar blir oslagbart god med härliga toppings!

Ingredienser

portioner12 stycken
  • 1 burk svarta bönor (kokta avrunna)
  • 2 ägg
  • 0,5 dl kokosolja
  • 1 dl honung
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl mandelmjöl

Topping innan gräddning

  • pistagenötter
  • hasselnötter
  • choklad, i bitar

Topping efter gräddning

  • choklad, smält
  • hasselnötskräm
  • hallon

Gör så här

  1. Mixa alltsammans i en matberedare och fördela i 12 muffinsformar.
  2. Toppa med valfria tillbehör så som pistagenötter, hasselnötter eller bitar av choklad.
  3. Baka browniesarna på ca 175 grader i 12 minuter. Låt svalna.
  4. Du kan även toppa browniesarna efter gräddningen. Välj mellan smält choklad, hasselnötskräm eller hallon.
TIPS!
läs mer
Leif Mannerström 2018

Se och lär av Leif Mannerström

Tips och tricks för hur du utvecklar din matlagning

Läs mer