Chokladbrioche

Chokladbrioche
Foto: TV4
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Chokladbrioche

8 ingredienser

Läckra briocher med chokladsmak. Jättegott till lite hemgjord marmelad.

Se Magnus Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 240 g ägg
  • 15 g jäst
  • 400 g vetemjöl
  • 10 g salt
  • 280 g osaltat smör
  • 5 g kakao
  • 40 g rörsocker
  • 50 g choklad, hackad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda ägg, jäst, vetemjöl, salt och råsocker till en smidig deg
  2. Tillsätt smöret lite pö om pö still en smidig deg
  3. Och vänd I kakao samt hackad choklad låt stå och vila 2 timmar
  4. Stöt degen och låt stå 1 timme till och därefter in i kyl över natten
  5. Rulla runda bullar, vikt ca 60 g, och låt jäsa upp i valfri form ca 3 timmar
  6. Bakas sedan i 170 grader ca 20 minuter