Chokladbrioche
Chokladbrioche
8 ingredienser
Läckra briocher med chokladsmak. Jättegott till lite hemgjord marmelad.
Se Magnus Johansson laga receptet

Ingredienser
- 240 g ägg
- 15 g jäst
- 400 g vetemjöl
- 10 g salt
- 280 g osaltat smör
- 5 g kakao
- 40 g rörsocker
- 50 g choklad, hackad
Gör så här
- Blanda ägg, jäst, vetemjöl, salt och råsocker till en smidig deg
- Tillsätt smöret lite pö om pö still en smidig deg
- Och vänd I kakao samt hackad choklad låt stå och vila 2 timmar
- Stöt degen och låt stå 1 timme till och därefter in i kyl över natten
- Rulla runda bullar, vikt ca 60 g, och låt jäsa upp i valfri form ca 3 timmar
- Bakas sedan i 170 grader ca 20 minuter