Chokladbräck med superfood-toppings

Chokladbräck med superfood-toppings
Foto: Stephanie Bjelkstam

Gör din egen chokladkaka och smaksätt med det du tycker om! Resultatet blir vackra chokladbräck som även är en perfekt gå bort-present.

2 mars 2017

Du behöver

  • 600 g mörk choklad, 70 %

Exempel på toppings

  • pistagenötter
  • rosépeppar
  • lakritspulver
  • mandel
  • kakaonibs
  • flingsalt
  • bärpulver
  • bipollen
  • gojibär
  • kokosflakes
  • hampafrön

Gör så här

  1. Temperera chokladen: Smält 100 g av chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Ta av från värmen.
  2. Blanda ner resten av chokladen (finhackad) under omrörning. Rör då och då tills den tjocknar och går ner i temperatur.
  3. Klä 2 plåtar med bakplåtspapper och bred ut den smälta chokladen. Strö över olika toppings, antingen var för sig eller i olika kombinationer. Låt svalna och bryt sedan isär. Förvara i plåtburk eller glasburk.
Kommentera receptet

Fler goda recept