Chokladbollsspindlar

Chokladbollsspindlar
Foto: Tv4
Maria Culha profilbild
Maria Culha profilbild

Chokladbollsspindlar

Av: Maria Culha

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

20 m

Förvandla klassiska chokladbollar till spindlar och Halloweenfikat är klart!

Se fler recept av Maria Culha på hennes instagram!

Ingredienser

portioner stycken
  • 200 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 6 dl havregryn
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 3 msk O’boy Original
  • 4 msk kaffe, kallt och starkt

Garnering

  • strössel (svart och/eller brunt)
  • godis (pingvinstång)
  • choklad, smält (eller glasyr)
  • lakrits (lakritsremmar och/eller kolaremmmar)

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna utom kaffet i en skål. Tillsätt kaffet och blanda ihop till en smet. Om smeten är för mjuk för att rulla så ställ den en stund i kylen.
  2. Börja med att forma smeten till bollar och rulla i strössel.
  3. Skär pingvinstången i tunna skivor till ögonen och fäst dem med lite smält choklad eller glasyr på chokladbollarna.
  4. Skär lakritsremmar i små bitar och fäst i chokladbollarna som spindelben.