Chokladbollsspindlar
Chokladbollsspindlar
11 ingredienser
20 m
Förvandla klassiska chokladbollar till spindlar och Halloweenfikat är klart!
Ingredienser
- 200 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 6 dl havregryn
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 3 msk O’boy Original
- 4 msk kaffe, kallt och starkt
Garnering
- strössel (svart och/eller brunt)
- godis (pingvinstång)
- choklad, smält (eller glasyr)
- lakrits (lakritsremmar och/eller kolaremmmar)
Gör så här
- Blanda alla ingredienserna utom kaffet i en skål. Tillsätt kaffet och blanda ihop till en smet. Om smeten är för mjuk för att rulla så ställ den en stund i kylen.
- Börja med att forma smeten till bollar och rulla i strössel.
- Skär pingvinstången i tunna skivor till ögonen och fäst dem med lite smält choklad eller glasyr på chokladbollarna.
- Skär lakritsremmar i små bitar och fäst i chokladbollarna som spindelben.