Chokladbollar med nutellagömma

POPULÄRT
Chokladbollar med nutellagömma
Foto: Camilla Hamid
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Chokladbollar med nutellagömma

8 ingredienser

2,5 h

Chokladbollar rullade i rostade hasselnötter och fyllda med Nutella - ljuvligt gott!

Ingredienser

portioner st
  • 12 msk nutella
  • 225 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 8 dl havregryn
  • 0,5 dl espresso (eller starkt bryggkaffe)
  • rostat hasselnötskross, att rulla i

Gör så här

  1. Täck en plåt eller bricka som får plats i frysen med bakplåtspapper. Klicka ut 12 msk Nutella på den och ställ frysen i minst 1 h innan du fyller dina chokladbollar med dem. Det här steget är viktigt för att enkelt fylla dina chokladbollar med Nutella utan att det blir en enda röra där man inte ser vad som är fyllning eller chokladbollssmet.
  2. Mixa ihop resten av ingredienserna, förutom hasselnötskrosset, i en matberedare/mixer eller i en skål med stavmixer till en jämn och formbar smet.
  3. Låt smeten stå i kylskåpet i ca 30 minuter delar den i 12 lika stora delar. Platta till varje del i handen och lägg en fryst Nutellaklick i mitten av den. Vik över kanterna och rulla till en jämn boll och rulla sedan bollen i hasselnötskrosset.
  4. Låt stå i kylskåpet minst 1 timme innan servering.