Chokladbollar med hallongömma

Chokladbollar med hallongömma
Foto: Camilla Hamid
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Chokladbollar med hallongömma

8 ingredienser

1 h 45 m

Chokladbollar fyllda med färska hallon. Det blir en glad och syrlig överraskning som passar perfekt till chokladsmaken!

Ingredienser

portioner st
  • 225 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 8 dl havregryn
  • 0,5 dl espresso (eller starkt bryggkaffe)
  • 250 g färska hallon
  • kokosflingor, att rulla i

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienser förutom hallon och kokosflingor i en matberedare/mixer eller i en skål med stavmixer till en jämn och formbar smet.
  2. Låt smeten stå i kylskåpet i ca 30 minuter innan du delar den i 12 lika stora delar. Platta till varje del i handen och lägg en 2 hallon i mitten av den. Vik över kanterna och rulla till en jämn boll och rulla sedan bollen i kokosflingor.
  3. Låt stå i kylskåpet minst 1 timme innan servering.